De första åren

Idag är andra dagen då Du har kunnat gå till dagis igen. Förkylningen höll i sig hela helgen och Du hade ganska hög feber (runt 39 grader) men var lika tokpigg och rolig för det.

Efter att febern hade lagt sig så väntade vi med att ta Dig till dagis fram tills igår – det är ju bättre att vara på den säkra sidan!
Igår var då den första dagen på ganska länge som Du gick till dagis med mig fast den här gången skulle jag inte sitta och vänta i personalrummet på att Du skulle leka klart utan jag var tvungen att åka till jobbet. Mormor kom nästan samtidigt som oss till dagiset och hon fick sitta och väntas istället.

På morgonen fick Du leka på gården med de andra barnen och sedan skulle Ni ut på en liten utflykt och tyvärr så hade jag glömt att packa Din fina spindelmannen-ryggsäck som Du fick av mormor men det gick bra ändå.
Dagen på dagis gick väl inte helt perfekt för av någon anledning så fick Du se mormor en gång under tiden inne i lekrummet och då hade Du tydligen blivit lite ledsen.

Jag tror att tiden på dagis var minst lika jobbig för momo-chan som det var för mig den första tiden innan jag vant mig…
Idag då, hur gick det idag?

Jo, idag kom vi lite tidigare till dagis och jag lämnade Dig som vanligt hos Rihab ute på gården – hon fick ta på Dig galonbyxorna medan jag lämnade vagnen inomhus.
Så kom jag ut och sade hejdå till Dig och pussade Dig på kinden – Du såg ledsen ut och gnydde lite men jag hade redan innan sett att Du ville gå till Rihab och krama om henne. Så jag gick ut från gården och stannade ett tag bakom buskarna för att lyssna efter ifall Du började gråta men jag hörde absolut inget.

Jag gick hem till mamma och sedan gick vi ut och plockade svamp – Du skulle sova en stund på dagis så vi (eller momo-chan) skulle inte komma och hämta Dig förrän runt ett-tiden.

Eftersom vi var och letade svamp fortfarande så blev det momo-chan som hämtade Dig idag också och det hade enligt henne gått bra på dagis idag också, fast Du hade bara sovit i 45 minuter… Du som är van att sova 3-4 timmar hemma hos mormor! :-S
När vi kom för att hämta Dig efter att vi varit och handlat så satt Du hemma hos mormor och hon sjöng “Ito maki maki” och Du gjorde rörelserna sittande i Din alldeles egna IKEA fåtölj. Vi hade smugit in så Du visste inte att vi var där så när mormor sjungit klart och började applådera Dig så gjorde vi det också. Du blev lite konfunderad och tittade lite åt vårt håll för att spricka upp i ett litet solskensleende när Du såg oss!

Väl hemma igen så var det full rulle på Dig och det märktes att Du inte fått Din skönhetssömn för ena sekunden så var allt så roligt så att Du bara skrattade och den andra sekunden var det så tråkigt att Du gnällde och gnällde.
Du åt i alla fall mammas lasagne och en hel del sallad med vitlök och vinäger!
Sen blev det i vanlig ordning läggdags och “emmmm” eller välling. Du somnade riktigt snabbt idag!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: