De första åren

Ballongtennis och fler ord

Hej igen lille gubben!

Nu måste jag ta mig lite tid för att skriva ner lite roliga saker som Du säger.
Jag har ju sagt att Du pratar mycket men nu blir det mer och mer! 🙂 Varje dag hör vi nya ord och meningar som Du sätter ihop.

Du har börjat använda “kanske” i meningar – jag tror att Du lärt dig det ordet från boken “Har Du en nalle” (där står det: “Har Du en nalle? En eller kanske två…”). I alla fall när Du skall spela med Ditt motorcykel spel så säger Du “Kanske den motorcykeln….nej…kanske den motorcykeln”. Du säger också “Ja ha DEN motorcykeln…ja ta den då” eftersom vi säger så när Du försöker välja motorcykel (Ja, ta den då).

När Du vill att vi skall titta på något som Du tycker är intressant så brukar säga: “Ser Du?”, eller “Titta, ser Du?”

Nu när vi duschar så tycker Du att det är roligt att hälla vatten över huvudet (Du tittar ofta på en video som vi tagit på Dig när Du badar och häller vatten på huvudet – och Du kiknar alltid av skratt när Du ser det) – speciellt när jag skrattar åt Dig! 🙂

Vad gör Du mer för roligt då?
Jo… Mummi har lärt Dig att man kan spela ballongtennis med en ballong (uppenbarligen) och en flugsmälla så nu går Du omkring och spelar ballongtennis fast det hände en lite tragisk sak häromdan…

Du blev jättearg på mig när jag sa till Dig på skarpen efter att Du höll på att riva ned videokameran för att Du ville titta på video. Så tog Du flugsmällaren som Du haft så roligt med och började böja den i Din ilska, Du böjde och böjde och böjde och till slut så gick den av.
Du blev såklart jätteledsen men sedan sa Du: “Ja ha tatt sönne den” och repeterade frasen många många gånger tills vi fick Dig att tänka på något annat.
Nu har Du istället en stekspade att leka med – den går nog inte sönder lika lätt! 🙂

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: