De första åren

Fest på förskolan och nya meningar

Hej Maxi – jag är på jobbet och försöker arbeta men nu så gick vårat nätverk ner så att man inte kommer åt Internet. Eftersom jag jobbar på Microsoft så går det inte att arbeta utan Internet – snacka om att vara beroende av något som för bara några år sedan kallades en ”fluga”.

Igår var det jättevarmt ute – det var så varmt att ingen av oss hade lust att gå utomhus och leka. Istället kom Din mamma på den fantastiska idén att ta ut Ditt lilla badkar (egentligen en förvaringsbox som vi köpt på IKEA) på balkongen (bakakongen som Du kallar den) så att Du kunde bada i det fina vädret.

Självklart så tyckte Du att det var jättekul och om Du hade fått Din vilja igenom så hade Du nog badat hela natten därute. Vi tog ut ankorna, en hink med vatten och ett litet öskar som Du kunde använda för att ”städa” badkaret. Ojojoj vad Du plaskade omkring, hällde vatten i hinken och baltade i vattnet – det blev så mycket stänkande så att vattnet rann ner på balkonerna under oss och det blev till och med en liten pöl på marken fyra våningar ner… Tur att det inte var så många som var hemma! J

I fredags hade Ni en stor fest på Olympen eftersom förskolan firade 14 års jubileum. Apollon barnen var utklädda till paso doble dansare eller Pippi Långstrump och Du var såklart utklädd till dansare och Du hade på Dig en jättesnygg batik t-shirt som Ni gjort under förra veckan på dagiset.

Nåja – Apollon barnen kom åkande som små kungar, prinsar och prinsessor i Era barnvagnar – jag filmade när Du kom och jag tror att Du såg mig och mamma… När föreställningen skulle börja (Ni började såklart eftersom Ni är yngst och har minst tålamod) så vart det lite kaotiskt när Ni skulle upp på scen och dansa. Hmmm… hoppa gjorde Ni i alla fall men Du var inte så sugen på att uppträda just då verkade det som eftersom Du ville krama mamma hela tiden eller hoppa omkring som en liten känguru.

När Apollon uppvisningen var klar däremot… då blev det fart på Dig och Du stod helt ensam på scen och charmade alla föräldrar som stod nedanför och tittade på. Du stod kvar och dansade och hoppade när nästa grupp med barn uppträdde och när gruppen efter det uppträdde…och gruppen efter dem…och gruppen efter dem… Kort och gott kan man säga att Du var det enda barnet som hade 100% scentid.

Roliga citat från Maxi sedan sist:

”Maxi rädd vovve gå” – Maxi är rädd för sälen (leksak) som kryper när man trycker på ena ”tassen” – Du var jätterädd för sälen i början men nuförtiden tycker Du om att gosa med den och trycka igång den själv

Usaiii – Urusai (usch vad det låter på japanska) – så säger Du när vi slänger glasflaskor i soprummet och det låter mycket men Du använder det också när folk använder elverktyg (sågar osv) nere på gården

”Maxi rädd ååte bakakongen” – Maxi blir rädd när det låter från gården (där balkongen är) se ovan

”Hejdå bada, ses i morron” – så säger Du när vi skall sluta bada och jag stoppar undan badkaret

”Maxi pela taaa” – Maxi vill spela gitarr, så säger Du när det är dags för den dagliga dosen av Guitar Hero III (Du är ganska duktig nu och klarar av att träffa en del av de gröna noterna)

”Gass” – Glass (Du har precis börjat uppskatta glass – i mängder, både 88:an, vaniljpuck, päronsplit och hemmagjord matcha icecream funkar klockrent)

”Maxi äte godisch” – Maxi vill äta godis (Du älskar att äta colaflaskor och vi älskar att se på när Du tuggar och tuggar och tuggar och dreglar i mängder)

”Bo-boy” – O’boy (Du uppskattar också att (framförallt) blanda egen O’boy – att dricka den är inte riktigt lika roligt tydligen

”Maxi äte fäädi” – Maxi har ätit färdigt och tänker gå från bordet nu och nej tack jag vill inte ha mer utan pappa bär ner mig på en gång – OK inte snabbt nog, då ställer jag mig upp på stolen då! J

”Bä bä ittla a ha säcken fuuu” – Bäbä vita lamm, jag har säcken full (du skippar frågorna i låten och går direkt på konstaterandet att säcken är full)

”Showawa” – Du sjunger med i en av låtarna i Guitar Hero III som heter ”Slow Ride” och texten är egentligen ”Slow ride” då…

”Lappilen” – Lastbilen (en ”bana” i Guitar Hero III där man står på en lastbil och spelar)

”A bebbe a goy, bom bom ba” – fri tolkning av en låt i ett annat spel (Rhythm tengoku) där de sjunger ”Hey baby, how’s it going – this beat is non-stop”

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: