De första åren

Mamma är på möte

Hej igen Maximilian!
Jag ville bara skriva lite till Dig såhär dagen innan Din två-års dag – just det! I morgon fyller Du 2 år.

Du har varit på jättegott humör de senaste dagarna när jag har hämtat Dig hos “mummi” – Du har pratat som sjutton och skrattat åt allt och idag innan Du gick och lade Dig så hittade Du mammas iPod, tog upp den, höll den mot örat och började prata i “telefon”.
Det var jättekul att se och höra Dig i Din djupa konversation som bestod av: “piko piko piko piko…taaack” – jag undrar vem Du har lyssnat på 🙂

Mamma är på månadsmöte ikväll på sitt nya jobb så det är tyst och ensamt nu när Du somnat och för mig känns det jättekonstigt… men jag får tiden att gå genom att städa lite för vi måste ju ha någorlunda fint tills på lördag när alla våra vänner kommer för att fira Dig!

När jag städade så hittade jag en liten lapp där jag, Din mamma och mormor skrivit ner ord som Du lärt Dig runt omkring nyår (lappen är daterad 5/1) och här har vi orden som Du lärt Dig:

  • Mea, mea = Mer (när Du vill ha mer mat)
  • Jammi, jammi = Mums (när Du tycker maten är god)
  • Ai, ai, ai – använder Du inte när Du har ont utan om Du har fastnat i något som till exempel tröjan.
  • Babi = Baby
  • Baja = Blöja

Sedan har Du utvecklat “vava” till att bli “fafa” – Du säger det när Du ser kylskåpsmagneten som Du fick av farfar när vi var i Jönköping (magneten är ju självklart en Lotus racerbil).

Idag när vi skulle gå till dagis så hade jag glömt nycklarna till barnvagnsförrådet så jag ringde till Yuko och bad henne att kasta ner nycklarna på gården där vi stod och väntade.

Efter att hon kastat ner nycklarna så pekade jag upp mot balkongen där hon stod för att Du skulle se henne. Du tittade upp och skrattade överraskat! Vad gjorde mamma ända där uppe???

Nåja, efter att ha sagt hejdå till mamma gick vi tillbaka in till barnvagnsförrådet och då blev Du alldeles förtvivlad och gnällde efter mamma hela tiden – faktiskt hela vägen till dagis. När jag lämnade Dig så var Du faktiskt lite ledsen och grät en smula och då fick jag ju såklart en riktig “flashback” till Din inskolning som var riktigt jobbig för mig.

När mormor hämtade Dig så fanns det såklart inget spår av den ledsna lille Maxi som tur var och vi gick i vanlig ordning hem tillsammans (vagnen vill Du inte åka i nuförtiden) längs Roslagsgatan och i vanlig ordning så skulle Du stanna vid varje port och titta.

Det finns en speciellt intressant del av Roslagsgatan som jag tror Du skulle kunna stanna vid hur länge som helst – Brasa Jiu jiutsu… där inne brottas de och Du tycker det är hur kul som helst!

Precis utanför “Brasa” så träffade vi en dam och hennes dotter och Du fick krama om den lilla tjejens leksakskatt som hon hade med sig, något motvilligt lämnade Du så småningom tillbaka den och jag såg faktiskt en liten lättnad blick i flickans ögon – hon trodde nog att Du skulle behålla katten! Mamman till flickan tittade länge på Dig och sa att Du var så gullig och att Du var den sötaste lilla kille hon mött!

Stolt fader och glad son gick sedan hem för att äta mat tillsammans – Du åt lax med potatis och ärtor och jag åt makaroner med köttbullar. När Du ätit klart Din mat övergick Du till att mumsa i Dig mina makaroner och jag tror att Du åt upp nästan en tredjedel av dem. Men vi blev mätta båda två till slut och avslutade måltiden med varsin Bonchi snack och sedan kvällens dusch.

Så, nu skall jag städa lite till och längta efter min fru och Din mamma. Godnatt min skatt!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: