De första åren

Pizza, pizza, pizza

Hej lilla plutten!
Nu skriver jag IGEN till Dig!!!
Anledningen är helt enkelt att jag måste berätta om ett ord som kom helt spontant ifrån Din lilla mun idag…

Eftersom snickaren som skulle sätta upp köksskåpen var sen (han skulle kommit igår men kunde inte börja jobba ordentligt förrän efter lunch idag) så fanns det inte utrymme att laga mat över huvud taget idag. Så under tiden Du käkade mumsig barnmat (mousakka) så kilade jag ner till vår lokala pizzeria “Don Corleone” och köpte pizza till mig och Yuko.

När jag kom hem igen och så fort jag hade stängt dörren så kom Du springande ut i hallen och så fort som Du såg pizza-kartongerna i mina händer så skrek Du: Pissa! pissa! pissa!
Både jag och Din mamma började skratta jättemycket och det tyckte Du såklart var riktigt roligt så Du fortsatte att ropa “pissa, pissa, pissa”.

Jag kan allvarligt talat inte för mitt liv förstå var Du har fått det ordet ifrån!
Antingen så matar de Er med pizza på dagis eller så brukar mormor köpa pizza och äta men båda alternativen känns overkliga på något sätt för på Ditt dagis gör ju Nema jättegod, “hemlagad” mat och jag har aldrig sett och kan än mindre tänka mig att hon äter pizza!

Hmmm… Nu vaknade Du till lite och skrek missnöjt. Jag hade precis givit Dig en flaska välling som Du höll på att dricka upp i sömnen och när Du skrek så sprang jag såklart för att se vad som var problemet.

Du var jättearg när jag kom fram och jag frågade Dig om jag skulle ta flaskan från Dig men det ville Du minsann inte. Så frågade jag Dig om Du ville ha “puppi” (nappen) istället men det ville Du inte heller minsann. Så såg jag på Dig att Du kämpade med att suga i Dig vällingen och förmodligen så var det någon liten klump av välling som fastnat i själva nappen och på så sätt blockerade “utsuget”. Eftersom Du är så duktig på att härma så dröjde det dock inte länge förrän Du helt sonika tog flaskan i båda händer (som pappa brukar göra) och skakade den frenetiskt ett tag för att sedan återgå till att försöka suga i Dig resten av vällingen. Och se! Det fungerade alldeles utmärkt!

Hoppas att Du sover gott inatt och att Du vaknar torrt och på gott humör!

Vi älskar Dig!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: