Recensioner

Subanbai Recovery of an MMO Junkie wo mimashita

Jag har plöjt igenom några anime-serier sedan mitt senaste inlägg där Astarotte’s Toy, Sweetness & Lightning och Interviews with Monster Girls har varit några av höjdpunkterna. Men det är först nu, efter att ha sett klart Recovery of an MMO Junkie som jag känner att jag måste få skriva av mig lite igen.

I denna tio avsnitt långa serie får vi följa Morioka Moriko och hennes vardagsrutiner vilka till en början upplevs som deprimerande. Hon är 30 år ”gammal” och har precis sagt upp sig från sitt arbete. Hon beskriver sig själv som NEET (Not in Employment, Education or Training), en term som även har en djupare mening; att helt enkelt vilja leva livet utan någon speciell funktion.

Moriko söker sig tillbaka till online-världen där hon tidigare tillbringat väldigt mycket av sin tid, och finner snart glädjen och lyckan i ett nytt MMO-spel som kallas Fruits de Mer. För att dölja sin identitet, väljer hon att skapa en avatar som är manlig. Äventyret börjar…

Hayashi och Lily njuter av sina vackra kläder (DLC)

Hayashi och Lily njuter av sina vackra kläder (DLC)

Det går inte speciellt bra för Morikos karaktär ”Hayashi” i början då han gång på gång får stryk och måste börja om. Som tur är träder snart den kvinnliga karaktären ”Lily” fram och börjar ge Hayashi stöd med sina helande krafter. Inom kort blir de vänner och fattar tycke för varandra.

I det verkliga livet blir Moriko påsprungen av en man som verkar ha väldigt bråttom till jobbet (kanske för att han har suttit och spelat Fruits de Mer hela natten?). Det går så illa att hon tappar medvetandet och blir tagen till sjukhuset. Mannen som sprungit på henne sitter dock tålmodigt och väntar vid hennes sida när hon vaknar upp.

Självklart visar det sig att mannen, Yuta Sakurai, också spelar MMO-spel, och han verkar väldigt bekant på något sätt. Serien kretsar kring de båda spelarna, deras liv online men också i verkligheten. Dag efter dag kommer de närmare och närmare varandra.

Denna anime är ett riktigt mästerverk när det kommer till att fånga det unika och roliga i spel; online som offline. Serien bjuder lika ofta på gapskratt av igenkänning som pinsamma situationer vilka får det att knyta sig i magen. Moriko är inte direkt någon social människa i verkliga livet, och vi som tittare får en kusligt rättfram inblick i hur det måste kännas att ta de stapplande steget ut ur singel-grottan.

Jag kan inget annat än att rekommendera Recovery of an MMO Junkie till alla; den passar såklart bäst om du spelar, eller har spelat MMO-spel, men bjuder alla tittare på relevanta upplevelser. Under den korta tiden som jag har tillbringat tillsammans med online-gänget och arbetskamraterna i animeserien, har jag fallit totalt för dem. Det är nog snart dags att se om serien en gång till!

Sammanfattning

Betyg 10/10
Titel Recovery of an MMO Junkie
Antal avsnitt 10
Avsnittens längd 22 min
Genre Slice of Life
Streamingtjänst Crunchyroll

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: